Лесно е на думи да се вярва
Лесно е и понякога боли
Защото колкото и да не искаш
В душата ти забиват се като стрели
В началото са може би омайни
Само заблуждават те със сладкия си аромат
Но само за да плъзне в теб надежда
Като отрова, не като опиат
заразява всичките ти сетива
мислиш си, че не е чак толкова опасно
Ала щом усетиш горчивият й вкус
Разбираш, че всяка дума е красива
Облечена в добре подправена лъжа
И падаш тихо на земята, съкрушен
От думи.. парещо лъжовни
Разбит от чужда суета
И търсиш някъде парченца
Остатъци от твоята душа.
© Цони Все права защищены