ДУША
Душата ми не стана есенна -
тя търси във всичко летен сезон.
Не иска златните кестени.
Жадува за слънце и свой дом.
Желаната младост да върне
в едно с онзи лъжовен Април.
И зимата в Май да обърне.
… В съня си да бъда на Нил.
© Мимо Николов Все права защищены