14 окт. 2006 г., 01:11

Душата ми не се продава 

  Поэзия
618 0 6
Душата ми не се продава,
тя е като перла в морето -
не можеш да я видиш лесно,
дори да вземеш ми сърцето.

Душата ми не се продава,
тя е като цвете в полето.
Откъснеш ли го, ще те радва,
но после бързо ще увехне.

Душата ми не се продава,
тя е като птица в небето -
обича да лети високо,
да гледа надалеко.

Душата ми не се продава,
тя е като жар в огнище -
разровиш ли я, се разпалва,
като в голямо пепелище.

Душата ми не се продава,
не я докосвай с пръст дори,
като парченце лед се разтопява,
и като огън тя гори.

© Таня Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??