Прощавайте, Пирин и Рила,
Балкана, Странджа и Родопа!
Прощавай, ти, родино мила,
че дадохме ви на Европа!
Тя как коварно ни засмука,
ще станем, май, поляна, гола!
Ще дойдат други хора тука,
наново ще забият кола!
Ще тъпчат гордия ти дух,
ще тъпчат святото ти име,
Българийо на Аспарух,
душата ми за теб боли ме!
© Исмаил Али Все права защищены