След кратък оглед на щетите
разбрах, че няма сериозни повреди.
Ударът е основно върху мечтите
и върху две-три надежди бледи.
Бях внимателна със скоростта.
Пристъпвах бавно към новата любов.
Но ненадейно изникна пропастта
и паднах във студен и тъмен ров.
Там живях няколко години.
Хранех се с корички подаяние.
Но дори зад думите "Прости ми!"
не зърнах капка разкаяние.
Открих пролука в чужди очи.
Минавайки през нея, аз възкръснах.
Сърцето ми забрави да мълчи
и погребаните чувства то разпръсна.
В момента съм в душе-сервиза.
Подлагат ме на основен ремонт.
От щастието не ми се излиза,
взирайки се в стария хоризонт...
© Биби Все права защищены