То беше чудо! То беше душмания!
Ама душмания да видиш! До шия!
Цял народ загроби в сиромашия!
То беше година! То беше две!
Та време двайсет и кусур годин' отиде!
И пак сиромашия! И пак надежди!
Ще дойдат ли добри времена?
Недоверчиво свиваш вежди!
Е! Ще поживеем и ще видим!
Ако душманията сметката ни не види!
© Маргарита Ангелова Все права защищены