Катериците
(като мене) са глупави:
трупат лешници,
а после забравят къде са ги скрили
и примират от глад,
ако зимното слънце
ги погали по скулите
и затопли ушите им
със лъчите си хилави.
Затова катериците
трупат,
трупат,
трупат
нови купчини...
Два узрели лешника,
които снощи севернякът
зави с полумъртви листа,
са с цвета на очите ти.
© Павлина Гатева Все права защищены