Чрез подвига на Братята Светѝ
Родѝната съзѝда висотѝ
и множество народи проси`яха
чрез писменàта - вечен храм и стряха!
За Б`ългарщината и меч, и броня
е родната ни Азбука изконна!
И нека е и Тр`ънена корона,
ала към Б`ъдното ни - благосклонна!
Благословени Братята-Светци,
дарѝли нам и завещали писменàта,
за да проглеждат зрящи и слепцѝ!...
..........................................................................
И нека Раят земен рòден... е отплата!...
© Стоян Минев Все права защищены