Двайсет години в страната горчи от измама.
Двайсет години, заровени в тиня и кал.
Двайсет години лъчи на надеждата няма.
Двайсет години, хомот ни е черният шал.
Бялата птица от разказа, няма я още.
Даже Андрешко в колата не качва властта.
Днес младежта подражава само на лошите.
Двайсет години се вдига във култ подлостта.
Кражби, убийства, рушвети, интриги и дрязги.
Дрогата струва по-малко от белия хляб.
Двайсет години поманата само е празник.
Двайсет години – светлинни години назад.
Близки се карат за педя земя и имоти.
Двайсет години по дъното само пълзим.
Двайсет години отнеха ни от живота.
Двайсет години, откакто свободно мълчим.
Двайсет години – едно поколение цяло.
Двайсет години спринтираме само назад.
Двайсет години, такова се чудо видяло,
че сме сеирът огромен за целия свят...
© Валентин Йорданов Все права защищены