Двама братя смели
по пътя са поели.
Не знаят що ги чака,
а крачат смело в мрака.
Единият-строител,
на хората спасител.
Строи им вили, къщи.
Някои-със тъщи.
Други– със свекърви,
с няколко етърви.
Бачка завалата
за една заплата.
Чука, блъска, млати...
Живот ли е? Егати!
Е, бял си му е хляба.
Все пак, не е халяба!
Другият - лежерен
и в думите модерен.
С приказки омайва,
без да се разкайва.
На него му е трудно.
Тече животът мудно.
Римата да случи,
пари не ще получи.
Но, непукист е той!
Пари не иска в брой.
Славата си чака
като на спирка - влака.
Тъй двамата си крачат.
Комплексите не влачат.
Тях чака ги нирвана,
за рая - ВИП покана!
© Георги Янков Все права защищены