Непримирими в гърдите ми се борят две души
Яворов
Две души във мен живеят,
толкова различни те
и не зная как умеят
двете да се разберат.
Първата мечтае много,
може да изневери.
Другата я съди строго,
във вериги я държи.
Първата обича силно,
тя е бъдещето в мен.
Другата пък справедливо
я наказва всеки ден.
Все така аз с тях живея –
винаги във вечен спор.
И самата аз не зная –
в щастие или в затвор.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska Все права защищены