29 авг. 2009 г., 19:42

Две жени 

  Поэзия » Другая
940 0 1

В мен живеят две страни,

две съвсем различни жени.

Едната - волна и замечтана,

другата - мрачна и угнетена.

Едната - добра и свята,

другата - порочна и проклета.

Те живеят заедно,

но не владеят ме поравно.

И лутам се, и търся,

коя от тях да спася.

Едната в мен надделява,

но дали го заслужава?

Искам да съм добра и честна,

а ми се налага да съм зла и мръсна.

Искам да мечтая,

а не по цял ден да ридая.

Искам себе си да спася от злото и гнета,

искам да се смея и летя.

Да, в мен живеят две жени,

две диви сърни.

Едната денем се обажда,

другата нощем мисли ми поражда.

Коя от тях ще надделее?

Тази, при която съдбата се прелее.

А дотогава в мен ще живеят

две диви страни,

две различни жени.

© Теодора Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Смисъла ми харесва,но май ритъма нещо куца... 4 от мен
Предложения
: ??:??