Вървели птиченца в гората,
срещнали сe те - видяли си душата,
на полет дълъг заедно поели.
По пътя песнички си пели
и с крилата весело се смели.
Чуруликали във чудни срички,
казвали си повече от всички.
Сутрин заплесвали се по мишлета
и гледали красиво,
примигващи лалета.
Вечерта приятно уморени,
сънували и си шептели.
© Велла Неделчева Все права защищены