Великите неща са всъщност прости.
Изгрява слънце. Пада топъл сняг.
Редуват се без пясъчен часовник
сезоните във кръговратния си бяг.
И всеки изгрев идва по-различно.
С предутрие червено. С вятър син.
И всяка песен различно се обича.
С вика на чайка. И дъха на млин.
Великите неща са всъщност прости.
Залязва слънце. Тлее топъл сняг.
И пак живот в истинската същност
ще катериш по скалистия му бряг.
© Янко Все права защищены
Поздравления!