Когато разцъфне любовта
в пролетно ухание:
има ли създание,
което не дочува песента...
Когато слънцето е с цвят
на нежна росна роза:
загърбям прозата
в топлия лиричен свят...
Когато утрото тихо зове
с поглед да те целуна:
всяко новолуние
сънува звездни светове!
© Стойчо Станев Все права защищены