(Оптимистична пародия по "Аз съм българче")
Аз съм вече европейче
и все тъй българче, Ура!
Да ме укориш, не смей, че
от смехория ще умра.
Аз европейче съм напето:
в компютърната си игра
с Латинка лая в Интернета
и с Кирилка съм си другар.
Напусто ти не ме окайвай,
за Бъдното бъди рахат.
Балкан по-горд ще възвисявам
с Монблан от български талант.
Европа ще се позапита
с кого си има работа.
Докато Тя ме превъзпитва,
Аз ще я ... побългаря.
© Вълчо Шукерски Все права защищены