9 июл. 2011 г., 23:50

Дявол да го вземе 

  Поэзия » Любовная
880 0 4

Причува ми се звън на телефон...

Причува ми се... никаква реалност...

Звъни главата ми - разбрицан грамофон...

Отложено е някакво обаждане.

Дочувам глухо шепот на криле -

на птици безвъзвратно закъснели

на път за юг... че някой ги зове,

тъй както ме зове и мойто време...

Отлитам ли... долитам ли - не знам...

Усещам само, че гори земята

и пари под безпътните нозе,

тъй както  пари огънят на клада...

Жестоко е... реално е така -

животът никого на стоп не взема...

Навярно винаги било си е така...

Но аз не свиквам... Дявол да го вземе...

© Геновева Симеонова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??