20 июн. 2012 г., 23:07

Дъжд 

  Поэзия » Другая
513 0 5

Ах, този дъжд немирен -
напълни ми с капки очите
и сега две ручейчета бистри
по лицето ми се стичат.


Не, не плача! Защо да плача -
след него идва пролетен вятър,
той измива всяка чернилка,
ще отнесе и моята мътилка.

Отдавна в очите ми не е валяло,
от тази суша се напукаха жадни;
сърцето - и то се втвърди като камък,
ранявано често от хора безпощадни.

Не спирай да валиш ти
, дъжд,

измиващ Душата зажадняла,
нека затанцува още веднъж,
от чистота и свежест разцъфтяла!

© Валентина Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??