Дъждът дойде,поръси и си замина...
А ние искахме задълго да остане!
Като младеж отлетя за чужбина,
с жажда да натрупа благо имане.
Но се случиха по другому нещата.
Небето не е всякога тъй благодатно,
както го желаем и носим в душата.
Кой ориса със суша от светотатства
земята ни?И с пожари лятото запали?!
А дъжд вали,колкото да не забравим,
че в чужбина небесните тела и нрави
живеят с правилата:"взели,но не дали."
© Стойчо Станев Все права защищены