Дъждът споява с щрихи вертикални,
небето побеляло и заспалата земя.
А красивите ефирни и кристални
топли капки ме разтварят във нощта.
И слой по слой се стича по краката ми,
всичката греховност на плътта;
оголена, сияеща душата ми
усмихва се и слива се с дъжда.
© Йордан Серафимов Все права защищены
И още веднъж - пркрасен стх!