4 июл. 2017 г., 13:12  

Дъждовно 

  Поэзия
345 1 7

Дъждът ме връща в детството, когато

валеше като в тропик – изведнъж.

И всяка капка беше старо злато,

а всеки звук напомняше за мъж,

държащ в ръце Орфеевата лира...

Къде е този дъжд? Не знам къде!

Единственото знам е, че не спира,

дъха ми в късна есен да краде!

© Елия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??