Тъжен дъжд вали...
няма те - като
слънце да огрееш
дните ми,
и гласа ти
не чувам -
птича песен,
липсват ми
ръцете ти -
да ме обгърнат
като вятър нежен...
Дъждът ли е виновен -
скри слънцето...
дъждът ли е виновен -
намокри птиците...
дъждът ли е виновен -
прогони вятъра...
Дъждът е виновен
отми любовта ни...
Сиво е небето.
Посивя и любовта ни.
Вали.
Тъжен дъжд вали.
© Лиляна Стойчева Все права защищены