25 февр. 2022 г., 10:40

Дъждът вали 

  Поэзия
156 0 0

              

     Дъждът вали

 

Дъждът вали, в сърцето болка,

градът не спи, нощта крещи,

надеждата за мир умира

и все така дъждът вали.

 

За два народа братски спира

мирът – изчезва вън денят,

нощта ръцете си простира,

а самолетите летят.

 

Ще бъде ли светът отново

във тъмнината сляп и глух,

изгубил ценности и слово,

загубил своя мирен дух?

 

Погазена е свободата,

но не от братските страни

и интереси чужди има,

а вън дъждът вали, вали…

          Мария Мустакерска

© Maria Mustakerska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??