Колко дена мълчаха, гузно, страхливо - не знам,
като хора без съвест, без чест и без срам.
По партийна поръчка мълчаха от КАТ,
а виновният въобще не бе споменат.
После разбра се като в лоша шега,
че виновният бил е президентски баща.
Виновен, но извъртя се като пиле на шиш,
а невинният беше наказан със фиш.
След като се вдигна порядъчно шум,
се разбра, че е извършен поръчков зулум.
Разследване почна от всички страни,
кой спокойно и тихо, кой с ругатни.
"Генералът" се прави на "ни чул, ни видял",
баща му пък нагло вината си не е признал,
Корнелия само слухти като пазач сурикат
и май няма да разберем "кой кум, кой сват".
© Петър Петров Все права защищены