Няма тука никаква планета. И никога не е имало. Това е гравитационен колапс. Купол огънато пространство около колабирала звезда.
Евгени Гуляковски "Дългият изгрев на Енна"
Може би това беше вярно, но логиката тук сякаш не пасваше. Ако той поемеше в която и да е посока, имаше шанс и да не стигне никъде.
Клифърд Саймък "Магистрала на вечността"
Хлопатари звънят
сред градската дива пустиня.
И отшелници
и пастири
сред тълпи от души
без тела
измолват със пост
късчета хляб
и глътки вино.
Апокалипсисът
е пред всеки от нас
и за всеки от нас –
е минал.
За човешкия род
само има ход
неумолимото време.
За Бог
всичко е едновременно.
И пресяга всевиждащ ум
към еони от бързи минути.
Пъзела сложен реди
на животи, съдби
по житейския друм...
А отвъд пътя
е Вечността.
И все е сутрин.
5.09.2018
© Мария Димитрова Все права защищены