Ще съдя държавата! Каква ти държава...
Държавата значи законност и ред.
Държавата всеки човек защитава -
бедняка и онзи, с имунитет.
Това тук какво е... Двор разграден.
И мутри крадливи най-нагло се блажат
със сметки в чужбина, с места в парламента...
В законност обличат своите кражби.
Върви си керванът... И само си лаем...
Народът ни беден едва оцелява.
Но кой му е крив, щом мълчи и си трае!
Промените само с думи не стават!
Да съдя държавата?... Каква ти държава!..
Кой може да съди държава-Пародия?..
Мислете! Че избори пак наближават...
Събуждай се вече, народе!!!
© ВАНЯ СТАТЕВА Все права защищены