29 янв. 2008 г., 18:32

Дървено човече 

  Поэзия » Гражданская
763 0 14
                                                                                          ... "Арлекино, Арлекино,
                                                                                          ти от обич изгоря,
                                                                                          таз последна твоя роля,
                                                                                           публиката не разбра"...

                                                                                           (От песен на Емил Димитров)


Дървено човече...
Нещо в него (съпротивява се на пръсти),
твърде много (човешко бе сбрало),
с дързост наивна (като човек се кръсти)
и скърца дЪска (с мирис на чам),
и ад сбира (дали от човека),
дървено същество (няма си очи),
и нямо в недрата си (пази тайни),
без да вижда, прогледна (и прости),
нашия покой срути (от разпри),
с изводи очевидни (яко прониза),
с връх на копие, дървено (проникна)
и пукна победоносно (със сухи съчки),
огън запали в сърца ни (дълбоко),
а с кръвта си, злоба угаси (човешка)!
Дървено човече...

© Мариола Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??