Във двора ми зелен и цветен
една овошка посадих.
В земя я закопах дълбоко.
Край нея скеле изградих
да я опазя от повреди
и невредима да расте.
С вода поливах ежедневно,
голяма тя да порасте.
Тя стана праскова голяма
и всеки юни е във цвят.
А всяка праскова узряла
е малък елексирен свят.
Че всяко плодче на дървото
е малка сладичка звезда
и пълни бузите червени
със топло слънце и вода.
А аз напълно съм доволен,
че нещо сам съм изградил.
Спокоен вече си заспивам -
едно дърво съм посадил!
© Никола Апостолов Все права защищены
Бъдете здрави и лек ден!