15 мар. 2013 г., 13:11

Дъщеря на бурята 

  Поэзия
586 2 8

Колко мъртви минути и надежди добри разпилях,
колко пътища стари и посоки различни отхвърлих,
в колко битки горях, пренебрегнала фактора "страх",
колко хора запомних от дългия списък на мъртвите...

Колко истини срещнах със измамно фалшив ореол,
колко жалки любими, за въздишка дори недостойни
и глупци, убедени, че седят на божествен престол...
Но не бих се сменила с някой, който заспива спокойно.

И не бих пожелала на мъдрец търпелив участта -
с примирена усмивка да платя сладостта на покоя.
По-добре е сто пъти в своя най-страшен ад да горя,
вместо кротко да спя сред коварния мир на застоя.

Дъщеря съм на бурята (тази вън или тази у мен?)
и не бих я предала - все едно да предаваш съдбата.
Святкат огнени мълнии, вихър брули ме див, озлобен,
но след буря единствено можеш да видиш дъгата.

Затова съм богата с всеки гръм прозвучал нейде в мен,
с всеки звън на дъжда, с всеки миг, с всяка болка жестока -
своя белег и смисъл те оставят в смълчания ден
и потъват дълбоко на червения залез в окото.

© Вики Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??