13
Питам се какво е любовта на петдесет и пет?
Но, Боже, как да я опиша във един куплет?
Млад ли си, е често секс и после сива пепел,
а Жива е вода и Бог добър на петдесет и пет.
14
За себе си избрах аз път трънлив и труден,
защото искам да съм жив, да бъда буден.
Но всеки път избран стократно по-достоен е
от трайната безпътица и цял живот погубен.
15
Човек все някога към корена се връща,
към най-прекрасната, към бащината къща.
Най-често всичко там сега пустее тъжно,
Боли от спомени, но в тях е все една и съща.
© Румен Ченков Все права защищены