...
Моя прекрасна,
моя горчива любов.
Толкова зла
и толкова коварна.
Как може да гориш по друг,
а да твърдиш, че си ми вярна.
Гледаш ме с очите сини,
а веднага се обръщаш
след всеки, който мине.
Приличаш на пеперуда,
кацаща от цвят на цвят.
И май искаш да имаш
мъжете по целия свят.
Защо поне за миг не спреш,
да видиш, че вече остаряваш,
все по-бързо всеки ден,
а имаш само нашия дом
и за жалост, и мен.
Омръзна ми след теб да тичам.
Даже ми омръзна вече
безнадежно да обичам.
Не че за това ти пука.
Хайде, хвъркай пак на воля
и не се завръщай тука.
© Лиляна Стаматова Все права защищены