Един живот
Уморен, пурпурен поглед,
едно сърце обляно в болка,
със студени, груби пръсти,
с фина, невинна душа...
Дете с големи, черни очи,
не чувства малкото сърце,
ръцете му са винаги в кръв-
кръв от необятната далечина...
Една жена с бавни крачки,
със сетива, изтерзани от скръб,
една жена отпива малки глътки -
сладък е еликсирът живот...
Една старица тихо плаче
в тъмния и прашен ъгъл самота,
една старица отчаяно жадува -
избавящата бездна на смъртта...
© Радосвета Петрова Все права защищены
От теб наистина ще стане един великолепен творец!