14 мар. 2013 г., 21:58

Един мой ден 

  Поэзия » Философская
619 0 0

Аз искам утрото да бъде

по-мъдро и от вечерта.

Да ме предпазва във деня ми

със непрекъсната черта.

 

Аз искам моят ден да мине

под сянката на любовта.

И всичките ми днес познати

да ме познават по кръвта.

 

Аз искам този ден да свърши

с един единствен резултат:

да бъде като стих написан -

достоен за един цитат.

 

Така нощта ще ме намери

узрял по дух, с написан стих...

Жена за мене да трепери

и да ми бъде пристан тих.

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??