Мъжът на петдесет от Бог избран е
с жената да направи чудеса.
До теб ли е - е истинско имàне,
карето ти - от четири аса.
Мъжът на петдесет е топъл вятър,
погалил уморените страни,
но скришом и повдигнал ти полата
(все пак Адам е в свойте слабини).
Мъжът на петдесет е сладко вино,
опива неусетно и във транс
завихря те във тàнго аржентино -
герои от красив и луд романс.
Мъжът на петдесет корав е камък,
видял и две, и двеста не веднъж.
Където ти е нужен, знаеш - там е.
Мъжът на петдесет е моят мъж!
Честит празник на моето пораснало момче, което половината от живота си сподели с мен.
© Мая Попова Все права защищены