ЕДИН НЕВИДИМ БОГАТАШ
… защо ти е да имаш всичко, щом и малкото на този свят ти стига? –
да приютиш несретник в своя дом, да чезнеш пак в любимата си книга,
бабенце под ръка да преведеш – доде в зелено пърха светофарът,
да палнеш в храма тихата си свещ и Господ да те види през олтара,
на пейката си в стихналия парк да милнеш котарачето на припек
и да дочакаш птиците през март отново да се върнат от Египет,
тя – младостта ти, нейде отлетя, и нищо, че си грохнал вече чичка,
да скъсаш стиска пролетни цветя на майчицата с бебешка количка.
И ставаш неизказано богат – в зениците ти Господ Бог се вглежда!
Протегнеш ли душа към този свят, си вече Вяра, Обич и Надежда.
22 ноемврий 2023 г.
гр. Варна, 5, 30 ч.
© Валери Станков Все права защищены