18 июл. 2014 г., 10:00

Един списък 

  Поэзия » Гражданская
297 0 0

Попадна ми секретен списък,
от който свят ми се зави,
душата ми нададе писък,
сърцето ми се натъжи!

 

Разбрах какви ни управляват,
че все са от едно Гнездо!
Как "Бившите" "Сегашни" стават,
че бившето е пак дошло!

 

Заблуда е и този преход!
Въртим нещата в колело!
О, бившите нещата взеха
и стана както е било!
 
Нещата при нас не са чисти.
Ний пак сме в техните ръце!
Това са бивши комунисти,
сменили своето лице!

 

Те пак са селски бабаити
и водят своето хоро,
престъпници са неразкрити...
И става както е било!

 

Престъпниците в една нация
със сълзи плачат за лустрация!
 06.07.2014г. Драгойново

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??