Аутсайдери ви наричат те,
а аз - мои братя бедни.
Да живеете добре ми е мечтата,
но засега сте жертви бледни.
Вие плачете, аз зная,
о, роби на труда нещастни,
вие жадувате за рая,
а ви терзаят алчни частници.
В тоя мрак аз искам
светлина да ви озари,
а не да сте потиснати
за едните пусти пари.
© Георги Все права защищены