Нека ти разкажа таз история,
за малкото дете от махалата.
Тук малка скоба ще отворя,
/за егоизма и човещината/.
Бе мрачен и дъждовен ден,
а пред аптеката квартална,
опашката извила се зад мен,
картина бе, съвсем банална.
Едно детенце приближи,
в шепа стискаше парички....
– Чичко, спешно е – кажи,
може ли отпред, пред всички?
Майка ми е много болна.
В миг опашката изригна,
възмутена, недоволна.
– Я го гледай, тарикат,
всички чакат. Марш отзад!
Детето го́рко се разплака,
стоях безмълвен, най-отпред
то си тръгна, без да чака,
и аз не му отстъпих ред.
Когато си напазарувах всичко,
към вкъщи от комшии подочух,
хлапе́то е останало самичко,
майка му... предала Богу дух.
Това е, друже, моята история,
уж принципни сме, но обаче,
принципни сме само на теория,
едно дете направихме сираче.
Весо: 01.04.2020г.
© Веселин Христов Все права защищены