04 май.2010
Една любов по-силна е от времето,
една мечта, която теб крепи,
една жена понасяла е бремето
до тебе тихо, кротко да върви.
Една жена се буди във очакване
във ден един да чуе пак гласа ти
и мисълта, че цялото протакане
е просто част невзрачна от деня ти.
Едни ръце в нощта горят, протягат се,
едно сърце в гърдите прави рана,
че мъж един пред нея оправдава се
и казва: „Няма начин да сме двама”.
Една жена – до болка млада,
едни очи – пропити в страх,
които жадно молят за пощада,
а ти потъваш нежно в тях!
Една жена, изпълнена с уплаха,
една жена, неминала и двайсетте,
една жена сега с ръка ти маха,
макар че щастието ù отне!
***
"Просто това са грешки... които, макар да са били в миналото, дават своето отражение, затова човек трябва да мисли какво прави днес!"
***
© Яна Все права защищены
едни очи – пропити в страх,
които жадно молят за пощада,
а ти потъваш нежно в тях!
Невероятно!Никога не спирай да пишеш