Една любов, една жена, една изповед
на Петя
Вълните на спокойното море
нежно галят брега.
След залеза, от потъмнялото небе
към нас заспуска се нощта.
Било е последна среща!
За ,,Сбогом и прости!"
След целувката гореща
думите: ,,Не ме търси!"
Обърна се и бързо тръгна.
По бузите потекоха сълзи.
Нямах сили да те върна,
да изтриеш разплакани очи.
На пустия кей останах сама,
над притихналото от изненада море,
загледана след тебе в нощта
като малко, невръстно дете.
Мелодия тъжна звучи
от казиното,цигулка проплака.
За две влюбени души
песента заразказва в мрака.
За крехката им младост,
за истинската им любов,
за кратка радост
на младия матрос.
За девойката останала сама
на пустият пристан в зори,
с развята от вятъра коса,
вперила плачещи очи
в хоризонта далечен
под сивото небе,
към който корабът обречен
отплувал в бурното море.
Като чайка над морето
песента лети,
навяваща тъга в сърцето
от несбъднатите им мечти.
Слушам просълзена песента
за лошата съдба и дни.
Девойката бях аз сега,
а морякът беше ти!
© Никола Яндов Все права защищены