"... страхливият - ще седне на брега,
ще шепне колко много ти е верен,
безсилният - ще плаче от тъга,
а истинският - сам ще те намери ..."
Евтим Евтимов
Ще го познаеш, щом те доближи,
дори да не поискаш да повярваш.
Ще екне гръм, ще завалят звезди,
на гълъби ще станат всички гарвани -
да изкълват последните трохи
от стари страхове - корави спомени,
дълбоко в теб студът ще се стопи
и в ледена сълза ще се отрони...
И ще надникнат нечии очи
да съберат парченца от безкрая -
една любов когато приближи,
светът за малко става част от рая.
© Христина Мачикян Все права защищены
Поздравления