на Трифон Иванов с поклон
Смърта не пита кой си и какъв,
щом в списъка ù името ти следва.
Затваря тя очите на деня
и взима те от спирката последна.
Смърта е нежелана като гост.
Реши и си намери днес защита.
Той беше най-добър на този пост.
Дойде. Взема го. Никого не пита.
Отведе го във своята страна.
"Трифон" - заскандираха звездите.
Пред празника си стана той звезда.
България си бършеше сълзите.
Футболният свят пък онемя.
Трансферът бе нечакан, безвъзвратен.
Короната постави си лъвът,
защото цар с корона се изпраща.
И пак звезда нагоре полетя.
Смъртта отново стана победител.
Една страна обаче зарида
защото и отнемаха мечтите.
© Валентин Йорданов Все права защищены