С наведена душа без капка плам,
със изветрели чувства от мъдруване,
шпагати прави в кухнята насам-натам,
а младостта й нявга бе царуване.
С предчувствие за приказни неща,
в кристален свят сред ангели родена,
тя гордо каза свойто твърдо ДА
на Принца – лека кавалерия.
А после, приеми за него, тя с деца,
триъгълници с баронеси непредвидени,
като виенско колело я завъртя
животът и разказа дните й.
С настъпване на края на деня
от студ и нерви потръпва изведнъж,
какъв ще дойде принцът от стрелба
по гълъбици в цъфналата ръж.
Категорично с брака не сполучи,
та кой ли сключва бракове сега,
виж другите принцеси - да не им се случи,
живеят с принцовете на семейни начала.
© Ивон Все права защищены