Една звезда виси във небосклона,
една звезда, а сякаш бисер,
надежда носи на милиони -
в очите грее като огън...
Една звезда пресича пътя ни,
събира ни, а после ни разделя,
обича ни, ранява ни, теши ни-
съдбата определя...
Една звезда блести в сърцата ни,
облича ни във цветни мисли,
сближава и душите, и телата ни -
една звезда, а сякаш всичко...
© Радосвета Петрова Все права защищены