* * *
Едно дете рисуваше елха,
но не със четка, не с молив, а... с пръстче,
на стъкло, под сива стреха,
а до елхата... имаше кръстче!
- Боже, когато ти се роди,
и теб ли те бяха оставили?!...
Душата, като мой'та боли ли те,
когато са те забравяли?!...
Тук е студено, но... нищо!
Това е... защото е зима!
Няма в "Дома" ни огнище,
но... и това ще отмине.
Градът е красив - украсен,
светят лампи навсякъде,
днес е... твой - рожденият ден,
където родил си се някъде...
Коледа - празник красив,
хората днес болки заравят,
Боже, а... дали си щастлив,
те в твоето име го правят?...
И... сплете детето ръчички,
вдигна очи към стрехата:
Моля те, искам само цветни боички,
с тях... да рисувам елхата....
Едно дете рисуваше... елха!
Клип: http://www.youtube.com/watch?v=7A_Q4wKOl1c
* * *
© Валентин Желязков Все права защищены