21 мар. 2007 г., 22:35

Еднопосочен билет 

  Поэзия
716 0 3
~Кълба от мъгла и прашна гара... Идва влак от нищото дошъл... вдига пара... Писък... Трясък непоносим от колела... Цигарен дим и проблясък на крила. Самотен перон, пътник грешен. Вестник изхвърлен - вчерашен. Накъде да тръгна? Живота не е вечен. Вестник ми предлагат - днешен. Вървя по перона изоставен. Отново поемам на път, но за къде? Спомена вчерашен - забравен. Писъка на други колела сърцето ми дере... Един еднопосочен билет, стискам в ръка... Изгубена се чувствам, като в голяма гора. Бърша сълзите, напряли в очите, с ръкав. Търся те наоколо с поглед леко мъгляв... Търся те, а не трябва. Нали от тебе бягам? Сак с вещи ненужни в краката слагам. Цигара нова вадя, а кибрита свърши. Душата ми друга мисъл прекърши. Тръгвам си от теб, а още те търся неволно. Не искам да те забравя, но тръгвам доброволно. Мисли разни - дали отново ще застана на тоя перон?... И в сърцето поредния забит злобно пирон.

© Васи Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??