Прехвърляш спомен подир спомен,
подреждаш в пъзел всичко неживяно
останало пропуснато, мечтано,
рисуваш на живота си картината:
опитваш се да разгадаеш миналото ли е минало
или неминалото, погребано заченато.
И колкото да мериш и претегляш
не смееш още да пресметнеш
преди да си разбрал цената
на билет за бъдността,
В миг нещо ти проблясва във душата -
та аз нали съм тука и сега!
Май рано е за земната разплата
щом още в мен живее любовта!
© Ссссс Все права защищены