Канен бях на сватба днес. Отидох!
Гледам и се мая, нещо куца -
булката със рокля крокодилска
слиза от накичена каруца!
Две облечени в лилаво сваки,
вече навъртяли два-три века,
твърде гръмогласно обясняват,
че богат е зетят! Баш човек е!
Шаферките взех за стрийптизьорки,
за бакшиш за малко да се бръкна!
С толкова оскъдни, мини рокли,
че от срам не смеех да надзърна!
Две момиченца по на дванайсет
носят кошнички със орхидеи.
С грим нацапали им личицата,
роля имали на горски феи!
А кумата?! Как да я опиша..
"Фолк-торнадо" от концерт на Пайнер!
С ланец златен, колкото верига,
по професия - чистач на лайнер!
Ресторантът в стил Барок, за жалост,
валс, уви, дори не е сънувал!
Чалга до зори сред кич и хаос!
Ех, че сватба беше! Аз пасувам...
* ЛАЙНЕР- Голям товаропътнически кораб
© Йордан Все права защищены
"Шаферките взех за стрийптизьорки,
за бакшиш за малко да се бръкна!
С толкова оскъдни, мини рокли,
че от срам не смеех да надзърна!"