ЕХ, да имах крилата на птица,
бих пребродил аз целия свят
и тогава щях да бъда,
много душевно богат.
Ех, да имах крилата на пеперуда,
бих докоснал всяко стръкче и цвят
и отново щях да бъда,
много душевно богат.
Ех, да имам крилата на самолет
бих докоснал слънцето, луната
и пак душевно богат,
щях да бъда на земята.
Ех, да имах криле, ала нямам,
вместо тях имам две ръце
и пак душевно богат съм
с едничкото ми туптящо сърце!
© Илия Левков Все права защищены