25 мая 2007 г., 10:55

Ех,да можех аз 

  Поэзия
625 0 9

Ех, да можех аз
да предскажа бъдещето си сега...
Да знам утре кой и ще почука на моята врата.
Да разбера какво ме чака в утрешният ден...


Ех, да можех само,
нямаше да чакам толкова отговори,
нямаше да чакам толкова мечти да се сбъднат,
нямаше да се надявам, дори ако знаех,че е напразно.


Ех, да можех, искам, но не мога,
да сънувам всичко, което ми предстои,
за да мога от лоши изненади
да се избавям, да не ме връхлитат.


Ех, да можех, бъдещето си на лист хартия,
да предрека, за да е лесно всичко...
Но не искам само да разбирам,
докога ще съм жива.

© ГАЛИНА ДАНКОВА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??